Le kdo ne uživa ob skodelici jutranje ali popoldanske kavice? Zakaj pa nebi po kavici zadišalo tudi pod prho? Razkrivam ti kako pomembna so kavna zrna za tvojo kožo. Ali si vedel/a, da so bogata z antioksidanti in lahko preprečijo prezgodnje staranje kože? Dokazano je tudi, da zmanjšujejo tveganje za nastanek kožnega raka.

  • Pospešujejo prekrvavitev

Kavna zrna pospešujejo krvni obrok in poskrbijo za napeto kožo ter preprečujeo nastajanje celulita.

  • Zmanjšujejo oteklinne in vnetja

Kofein je odličen, če se želiš znebiti zabuhlosti okoli oči. Priporoča se lokalna uporaba, saj lahko tako zmnjšaš otekline in vnetja.

  • Preprečujejo nastanek suhe kože

Kavni piling se v prvi vrsti uporablja za telo, na obrazu pa je treba biti z gibi nekoliko bolj nežen. Preprečuje nastanek suhe kože in jo naredi svilnato gladko.

  • So bogat vir antioksidantov

Ozračje je vse bolj onesnaženo in polno prostih radikalov, ki puščajo posledice na tvoji koži, kot sta zmatrana in utrujena koža. Uporaba kavnih zrn v tvoji kozmetiki kožo nahrani z antioksidanti in jo naravno obrani prostih radikalov. Študija je celo pokazala, da kavna zrnca ohranjajo kožne celice zdrave.

  • Ščitijo kožo pred škodljivimi vplivi sončnih žarkov

UV žarki so lahko za kožo škodljivi in na njej puščajo posledice. Zaščita kože z kofeinom lahko zaščiti pred UV. Študija je pokazala, da kofein dejansko zavira poškodbe DNA, s čimer ščiti kožo pred škodljivimi vplivi UV.

  • Naredijo kožo čvrsto, gladko in sijočo

Ena izmed lastnosti kofeina je tudi, da pospešuje rast kožnih celic in poveča elastičnost kože.